Der er mange grunde til at søge hjælp.

Angst:
Døjer du med uro, bekymre dig mere end der er grund til eller undgår bestemte situationer, der medfører fysisk ubehag som f.eks. hjertebanken, vejrtrækningsproblemer eller kvalme?
Læs mere om Angst her.

Stress/belastning:
Vågner du flere timer før vækkeuret ringer, er irritabel og kortluntet eller har svært ved at slappe af selvom du er udmattet. Har du alt for mange bolde i luften eller forventer dine omgivelser for meget af dig? Læs mere om stress/belastning her.

Samlivsproblemer:
Er dit parforhold præget af misforståelser, skænderier eller af kulde, afstand og kritik? Virker sidespring som en attraktiv mulighed for at blive bekræftet eller lider du under jalousi? Er du rådvild og i tvivl om, hvad du skal gøre, eller har brug for at vende dine tanker og følelser med et andet menneske, så kan samtaler med psykolog hjælpe dig til at få mere klarhed over hvad du ønsker – og finde mod til at handle.

Sorg:
Har du mistet et menneske, der står dig nær og er livet blevet en byrde på grund af smertelig sorg?
Har du mistet noget, du ikke ved om du kan undvære – dit arbejde, dele af din førlighed, kontakten til et menneske, der ikke vil se dig, eller er du barnløs, selvom du brændende ønsker at blive forælder?
Læs mere om sorg og tab her.

Misbrug:
Drikker du mere alkohol eller tager mere smertestillende medicin end du bryder dig om?
Lider du under, at en nær pårørende har et misbrug, eller er du vokset op i en familie, hvor misbrug har været et vilkår?
Læs mere om misbrug her.


Depression:
Føler du dig tung og trist, har mistet lysten til de fleste ting, og oplever at selv simple opgaver er næsten uoverkommelige? Føler du dig helt tom, og tænker, at du ikke bidrager med noget, og undgår socialt samvær med andre? Læs mere om depression her.

Selvmordstanker:
Kan du tænke at det var nemmere at være fri for at leve, og håber at du ikke vågner op i morgen eller at en ulykke rammer dig, så du slipper for at leve videre? Har du en nær pårørende eller ven, der har taget sit eget liv eller har sagt noget, der gør dig bange for at han eller hun har selvmordstanker? Så er det vigtigt at få professionel hjælp.

Selvværd/Perfektionisme:
Er du bange for at dumpe en eksamen selvom du har forberedt dig grundigt? Er det vigtigt du har kontrol over alt, og gør du mere ud af tingene end du behøver fordi du er for selvkritisk? Er der nogle projekter du slet ikke går i gang med, fordi du tror, du ikke kan gøre det helt optimalt?
Læs min forskningsartikel Perfektionisme og depression – hvis du orker.

Krise/Traumer:
Har du fået et chok og er rystet ud af din ellers sikre fornemmelse af, at andre mennesker vil det gode og at verden er et trygt og sikkert sted? Døjer du med livagtige mareridt eller påtrængende billeder af en frygtelig situation, du har være i?
Eller har livet pludselig taget en drejning, du var helt uforberedt på eller reagerer du helt anderledes end du havde forventet på noget du har planlagt længe?
Læs mere om kriser og traumer her.

Måske genkender du noget af det ovenstående eller måske leder du efter hjælp til noget helt andet.
Kontakt mig, hvis du ønsker en afklarende samtale, så vi kan finde ud af om jeg kan hjælpe.

Psykologpraksis v/ Dorte Sigrid Madsen, Ryesgade 29, 2. th., 8000 Aarhus c, tlf. 41571823